• 0236 713 00 00
  • Çalışma Saatlerimiz: 08:00 - 19:00

GELENEKSEL KIVRIM BÖREĞİ


Tercihen maydanoz kullanılacaksa önce maydanozlar ince kıyılıp, lor peynirle harmanlanır. Bu arada böreğin tuzu iyice kontrol edilmelidir. Eğer tuz eksik ise, bir parça tuz ilavesi yapılmalıdır. Daha sonra yoğurt, yumurta ve sıvı yağ bir çırpma tel yardımıyla iyice karıştırılır. Sonra, yufkalar düz bir zemine serilir. Önce yoğurtlu karışım, bir iki kaşık ölçüsünde kaşıkla gezdirilip; yufkaya sürülür. Üzerine lor peynirli iç karışımı, yufkanın her tarafına eşit dağılacak şekilde el yordamı ile serpilir. Yufkanın karşılıklı iki ucu yani alt ve üst uçları, birbirinin üzerine gelecek şekilde hafifçe kapatılır. Akabinde iki ucundan büzülmeye başlanır. Büzülen yufkalar, 5-6 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesilir.

Altı, hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine birbirine yanaşık şekilde içi lor peynirli harç dolu yufkalar alınır. Yoğurtlu harç, üzerinde kaşık yardımıyla gezdirilir. Hatta üzeri için olan karışıma, biraz daha yoğurt eklendiği takdirde daha yumuşak ve kızardığı zaman güzel görünen, bunun yanında da oldukça yumuşak bir börek elde etmek daha mümkün olur. En sonunda üzerine susam gezdirilerek, alt ve üstü kızarıncaya kadar fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra, üzerine parmak uçları ile hafifçe su serpilip, temiz bir bezle üzeri örtülür ve bir süre dinlendirilir. Böylece börek, kurumadan ve yumuşacık bir hal alır.

Nefis Aydınoca lor peyniriyle böreğiniz servise hazır. Afiyet olsun :)

Peynirli Makarna Malzemeleri

• 3 ya da 4 yufka
• Yarım kg. Gündoğdu Lor Peyniri
• 1 tane yumurta
• 1 kase yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ